Over Mij

Hallo!

Ik ben Petra Steenblik, geboren in 1974. Ik woon met mijn man, 2 dochters en zoon in Raalte.

Ik heb een hond, houd van gezelligheid, natuur, creatieve dingen doen en contact met mensen.


Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd geweest in hoe het met iemand gaat en voel me het meest happy als de wereld om me heen in harmonie en gelukkig is.

 

Ik vind leren en mezelf ontwikkelen leuk. En stap voor stap heb ik afgelopen jaren via opleidingen met raakvlakken aan elkaar mezelf verder ontwikkeld. 

 

Mijn eerste opleiding was oefentherapeut Mensendieck. Ik heb ruim 15 jaar een eigen praktijk gehad In het begeleiden van mensen met lichamelijke en psychische houdings- en bewegingsklachten.

Tijdens deze periode ging mijn interesse al steeds meer in de richting  van de psychosomatiek. 

Ik geloof dat lichaam en geest samen 1 geheel zijn en reageren op elkaar. 

 

Tijdens het opgroeien van de kinderen stopte ik met werken in de praktijk.  Ik wilde graag de ontwikkeling van mijn kinderen van dichtbij kunnen volgen.  Tegelijkertijd wilde ik me verder kunnen ontwikkelen op het vlak van hooggevoeligheidprikkelverwerking, beelddenken en het hebben van verschillende leerstijlen en zelfvertrouwen.  Ik ontdekte dat hooggevoeligheid en beelddenken vaak samen gaan. Ik volgde de opleidingen  hooggevoeligheidsdeskundige en de Kernvisie methode.


Bij de opleiding Jongens in hun Kracht kwam leren(brein), voelen en bewegen van het lichaam helemaal samen. Dit alles door het doen van vrij eenvoudige bewegingsoefeningen op de oefenmat. Zowel emotioneel, mentaal als fysiek voelde ik mijn kracht. Mijn jongensenergie leerde ik op een effectievere en zachte manier te gebruiken. Letterlijk sta ik meer op mijn benen en voel ik mijn kracht.


Al deze vaardigheden die ik afgelopen jaren heb verkregen en mij steeds dieper verbinden met wie ik ben, gun ik anderen ook. Langzaam is er een nieuwe fase in mijn leven aangebroken waarin ik opnieuw een praktijk wil beginnen.

Een praktijk die zich richt op het ontwikkelen van jouw persoonlijke kracht en zelfvertrouwen

In het aanbod lees je wat ik voor je kan betekenen. Wees van harte welkom als jij een klik voelt en met mij wil kennismaken!